Zsadány

2023.08.31. 15:25

Szinte minden gyerek után jár beiskolázási támogatás

Beiskolázási támogatást nyújt a bölcsődéseknek, óvodásoknak, iskolásoknak, egyetemistáknak és főiskolásoknak is az önkormányzat – ismertette Dudás Árpád polgármester az önkormányzat közösségi oldalán.

Licska Balázs

Forrás: Shutterstock

Mint írta: azok a zsadányi állandó lakcímmel rendelkező kicsik, akik Zsadányban járnak bölcsődébe, Biztos Kezdet Gyerekházba vagy óvodába, 5 ezer forintos támogatásra jogosultak. Azok a faluban élő fiatalok, akik a helyi általános iskolában tanulnak, 10 ezer forintot kaphatnak. A zsadányi állandó lakcímmel rendelkező középiskolások, valamint egyetemista, főiskolás fiatalok számára pedig 15 ezer forintot biztosítanak. 

A támogatás iránti igényeket szeptember 20-áig lehet benyújtani a községházán, a szociális irodában – derült ki az önkormányzat Facebook-oldalára feltöltött tájékoztatóból. A középiskolába, illetve egyetemre vagy főiskolára járó esetében iskolalátogatási igazolást vagy hallgatói jogviszony-igazolást szintén be kell mutatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában