Gyermekjólét

2023.08.26. 10:50

Szegény családban él a sarkadi gyermekek harmada

Elfogadta a képviselő-testület a minap tartott ülésén, hogy miként látták el tavaly a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokat Sarkadon.

Licska Balázs

Fotó: Shutterstock

A tájékoztatóból kiderült, hogy a 9801 lelkes városban idén év elején 1929-en voltak a 18 év alattiak, érdekes, hogy szinte ugyanennyien voltak a 65 év felettiek is. A fiatalok harmada jogosult rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre, vagyis harmaduk igen alacsony havi jövedelemmel rendelkező családban él; és 556-an hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetűek.

Az önkormányzat számos módon segíti a gyermekeket, többek között gyermekszületési vagy iskolakezdési támogatással, szünidei gyermekétkeztetéssel, az intézmények fejlesztéseivel.

A család- és gyermekjóléti szolgálat munkatársai jellemzően olyan problémákkal találkoznak a mondhatni bajos gyermekeknél és családoknál, mint a magatartás- és teljesítményzavar, a sok igazolatlan óvodai, iskolai hiányzás, a nevelési gond, a családok belüli konfliktus, a szülők nem megfelelő életvitele, a gyermek bántalmazása és elhanyagolása. Tavaly 119 gyermeket vettek védelembe: ilyenkor annyira veszélyeztetett a fiatal, hogy folyamatos kontrollt igényel a gyermek és a család mindennapi élete a szakemberek részéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában