Nem volt vételi ajánlat

2023.08.23. 09:49

Sikertelen volt az árverés, nem kelt el Csabán a volt ruhaipari

Nem kelt el a volt ruhaipari középiskola Lencsési út 140. szám alatti épülete és telke azon a nyilvános árverésen, amelyet kedden tartottak Békéscsabán, a városházán. Az önkormányzatnál ismertették, hogy két gazdasági társaság megfizette a kiírásban szereplő árverési letétet, de a nyilvános árverésen egyik sem tett vételi ajánlatot. Így az árverés sikertelen lett.

Licska Balázs

Két cég fizetett letétet, de ajánlatot egyik sem tett.

Fotó: Bencsik Ádám

A városi közgyűlés ülésén a több mint 13 ezer négyzetméteres ingatlan kikiáltási árát nettó 150 millió – azaz bruttó 190 millió – forintban határozták meg. Kikötötték: az esetleges értékesítés után az ingatlan csak olyan funkciót kaphat, amely a városrész, a lakókörnyezet érdekeit is figyelembe veszi. Kizárólag a helyi építési szabályzatban meghatározott épületek helyezhetők el az ingatlanon, valamint ehhez kapcsolódóan a meglévő épületekben is csak ehhez tartozó tevékenységek folytathatók. Az árverés nyertesének a teljes épületegyüttesre és a hozzá tartozó területre is felújítási kötelezettséget írtak elő, határidőnek 2027 végét kötötték ki.

Fontos: az adott városrész és az ingatlan is egy fásított, zöld területen helyezkedik el, amelynek védelme hosszú távú és kiemelt feladat. A Lencsési út felőli telekhatár mentén vannak elöregedett, 40-50 éves nyárfák. Ezek olyan gazdasági fafajhoz tartoznak, amelyek hamar túlkorossá és így veszélyessé is válhatnak – az esetleges vevőnek majd ezekről a fákról gondoskodnia kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában