BSSW0-24

2023.08.30. 10:26

Robogóztak körbe-körbe 24 órán át, az orosháziak harmadikként értek célba

Pusztító hőségben, 24 órán át 50 köbcentis robogóikkal 28 csapat versenyzői igyekeztek önmagukból és kétkerekűikből a lehető legtöbbet kihozni. Egy baráti társaság - akiket a technika, a motorosok fanatikus világa évtizedek óta összetart - Orosházáról is nevezett. A Joe Bar Team elhozta az előkelő 3. helyezettnek járó kupát Visontáról.

Csete Ilona

A Joe Bar Team: Nóbik Sándor, Kun Péter, Szabó Norbert, Nóbik Krisztián a kiválóan teljesített robogóval és a serleggel

A hétvégén rendezték meg a szombat 15 órakor elrajtolt és vasárnap 15 órakor leintett BSSW0-24 motorversenyt. A robogókkal egy gokartpályán, óránkénti váltásban 28 csapat pilótái versengtek. Egy bejegyzésben valaki úgy fogalmazott: rohadt fárasztó, és senkinek nem lesz jobb tőle. Ugyanakkor hatalmas mák, hogy vannak még ilyen szegletek a világban, ahol lehet ilyet csinálni. Itt nincs vesztes. Formailag van a végén rangsor, de a verseny alatt nem a többi motoros ellen harcolsz, hanem a saját határaiddal. Aki végigmegy, az igazából nyer.

De mit is csinált 28X4 megszállott motoros Visontán?  Az orosházi csapatba idén először becsöppenő Kun Péter elmesélte megkeresésünkre, hogy Nóbik Sándorék motorjával versenyeztek, az 50 köbcentis segédmotor gyári, alapfelszereltségű, minden tuningtól mentes, de olyan kiválóan felkészített, hogy a 24 órás verseny alatt kiválóan teljesített egy ekkora igénybevétel ellenére is. Kocsis Jánost említsük meg, ő az egyik ,,konstrüktőr”, hála neki is.

– Óránként váltottuk egymást, a legnagyobb melegben és motoros bőrruhában mindenkire jutott 6 óra motorozás. Végig az előkelő 4-5. helyen haladtunk, ám Nóbik Krisztián bevállalta vasárnap az utolsó 2 órát, neki köszönhetően a 3. helyen végeztünk és 1149 kört tettünk meg. Mi úgy gondoljuk, ez egy kiváló eredmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában