Beruházás

2023.08.26. 14:08

Novemberben fejeződik be a sarkadi fejlesztés

Tornaszobákkal bővül három óvoda, az Epreskert utcai, a Vasút utcai és a Szalontai úti Sarkadon – ismertette dr. Mokán István polgármester a város közösségi oldalán.

Licska Balázs

Az Epreskert utcai, a Vasút utcai és a Szalontai úti óvodát érinti a mostani, 371 millió forintos beruházás.

Fotó: Fazekas László

A beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert összesen 371 millió forintot az önkormányzat. A munkálatok zajlanak, a fejlesztés novemberben fejeződik be.

Az Epreskert utcai óvodában egy tornaszoba épül szertárral, közlekedővel, valamint egy fejlesztőszoba, egy elkülönítő – orvosi – szoba és egy raktár is készül. A Vasút utcában egy torna- és csoportszoba épül, szertárral, illetve a korábbi csoportszoba helyén többek között öltözőt, mosdót, közlekedőt alakítanak ki. A Szalontai úti óvodát tornaszobával, csoportszobával, vizesblokkal, közlekedővel, előtérrel és szertárral bővítik, lényegében egy újabb épületszárny készül a meglévő mellé, illetve átalakítással két fejlesztőszobát és raktárat alakítanak ki. Megemlítette: a Kossuth utcai óvoda kis alapterülete a vonatkozó jogszabályok alapján nem teszi lehetővé vadonatúj tornaszoba megépítését.

A városvezető kiemelte: az elmúlt években számos beruházást valósított meg az önkormányzat, amelyek Sarkad nevelési, oktatási intézményeinek felújítását eredményezték. Így korszerűbb és egészségesebb környezetet teremtettek a gyermekek és az őket ellátó szakemberek számára.

Új bölcsődét építettek az Iskola és a Petőfi utca által határolt területen. Energetikailag korszerűsítették az Epreskert és a Vasút utcai óvodák épületét, továbbá ovisportpályákat építettek ezek udvarán. Felújították a Kossuth utcai óvodában a játszóudvart és az egyik csoportszobát, illetve energetikailag korszerűsítették az épületet.

Véget ért a Kossuth utcai általános iskola 1,4 milliárd forintos fejlesztése: nem csak az épületet újították fel, a város és a térség is gazdagodott egy minden igényt kielégítő, 21. századi tornacsarnokkal. Átadták az 1 milliárd forintból az Anti úton megépült tanuszodát is.

A középiskola oktatási épületét és tornatermét ugyancsak korszerűsítették. A Gyulai úti általános iskolánál felújították és bővítették a tálalókonyhát. Emellett a nyári napközis ellátáshoz kapcsolódóan konyhát, étkezőt és teraszt építettek a népszerű Éden Camp területén.

Szólt arról is: előző év végén a TOP Plusz keretében az önkormányzat 40 millió forintot nyert az óvodák és 94 millió forintot a bölcsőde eszközállományának fejlesztésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában