Mályvavirág Pont

2023.08.24. 11:46

Kitelepültek az utcára az egészségmegőrzés jegyében Orosházán

Orosházán a kórház egészségfejlesztési irodája, a Mályvavirág Pont munkatársai, önkéntesei közös összefogással kitelepültek a heti piac szomszédságában és az utcán szólították meg az embereket csütörtökön. Egy sátorban tájékoztatták az érdeklődő lakosságot programjaikról, kampányaikról.

Csete Ilona

Az egészséges életmódról beszélgettek az érdeklődőkkel.

Fotó: Csete Ilona

A Mályvavirág Pont szóróanyagait vitték, védőoltásokra, a szűrésekre hívták fel a figyelmet és adtak az érdeklődőknek információkat. Az iroda vezetője, Czank Klára elmondta, példás összefogással igyekeznek megszólítani az utca embereit, akik meglepően nyitottak.

Figyelemfelkeltésnek szánták az utca embereivel való találkozást. Fotó: Csete Ilona

– Bemutattuk az iroda működését, jelenleg is zajló programjainkat. Mértünk testsúlyt, vérnyomást. A méhnyakrákról és a HPV-vírus betegségeiről, megelőzéséről adtunk információkat. De elmeséltük több érdeklődőnek, hogy van gyalogló klubunk, csatlakoztunk országos klubhálózathoz. Szerdánként reggel a kórháznál találkozunk és indulunk. Minden kedden van állapotfelmérésünk. Szülésfelkészítő tanfolyamot, szűréseket tartunk. Meghívásoknak teszünk eleget falunapokon, cégeknél, iskolákban. Mindenhol az egészséges életmód, a helyes táplálkozás fontosságára hívjuk fel a figyelmet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában