Kedvezmény

2023.08.07. 10:58

Ingyen strandolhatnak a 65 év felettiek Dévaványán

A kedvezményt személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával kérhetik azok, akik állandó lakcímmel rendelkeznek Dévaványán.

Vásári Erzsébet

Forrás: Shutterstock

A globális felmelegedésnek és összetett légköri jelenségeknek köszönhetően idén már többször lehettünk tanúi a melegrekord megdöntésének. Az eső kegyesebb hozzánk, mint az előző nyáron, viszont a rendkívüli meleg nagy megerőltetést jelent mindenkinek, de főleg az idősebbek szervezetét veszi komolyan igénybe – írta meg a napokban a dévaványai önkormányzat. Ismertették, a fentiek okán döntött úgy a napokban a képviselő-testület, hogy a strand szezonzárásáig minden 65 év feletti helyi lakosnak 5 alkalmas ingyenes fürdőzési lehetőséget biztosítanak.

Részletezték, a kedvezményt személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával kérhetik azok, akik állandó lakcímmel rendelkeznek Dévaványán. Ingyenesen strandolni egy hétvégén – szombat vagy vasárnap – csak egyszer lehet, a lakos által választott napon.

Közleményükben elárulták, az egyedi kedvezményen felül tervezés alatt van a strandfürdő fejlesztése is. Felvették a kapcsolatot olyan cégekkel, akik vizes játszótér és csúszda kivitelezésével foglalkoznak. Amennyiben sikerül elfogadható ajánlatot kapniuk, úgy terveik szerint a jövő évi nyitásra már egy élményelemekkel gazdagított strandfürdő várhatja a frissülni vágyókat.

Végül ismertették, évek óta probléma a strandbüfé elhelyezkedése terén az, hogy a mindenkori üzemeltető csak a strandfürdő vendégeit tudja „normálisan” kiszolgálni. Éppen ezért szeretnék, ha egy önálló strandbüfé épületet sikerülne létesíteniük, amely egyszerre tudna külső és belső vendégeket is fogadni. Keresik a lehetőségét annak, hogy hogyan tudnák pályázati forrás igénybevételével a problémát orvosolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában