Közösségépítés

2023.08.06. 13:48

Idén is megrendezték a hagyományos gerlai falunapot, a borús idő sem volt akadály – galériával

Idén is megrendezték a már nagy hagyományokkal és több tízéves múlttal rendelkező gerlai falunapot. A főként helyieknek szóló kulturális, gasztronómiai és gyermekprogramokat kínáló rendezvényt minden évben a Hajnal-Lenkey-Jázmin Utcai Általános Művelődési Központ és a Csabagyöngye Kulturális Központ együtt hívja életre.

Gyemendi Réka

Közösségépítésre is kiváló alkalmat jelentett a rendezvény.

Fotó: Jenei Péter

Gerla Békéscsaba kissé távolabb eső településrésze, ezért nagyon fontos, hogy itt is elérhetőek legyenek a közösség számára a kulturális programok, élmények, illetve nem titkolt célunk a közösségfejlesztés árulta el Szegfű Ferencné, a Hajnal-Lenkey- Jázmin Utcai Általános Művelődési Központ intézményvezetője. Ezért a rendezvény elsősorban a gerlai lakosoknak szólt, de természetesen minden érdeklődőt szeretettel vártak a környező településekről is. 

Ahogy mindig, idén is változatos programokkal készültek a szervezők a kicsiknek és a nagyoknak. Délelőtt zajlott a szokásos főzőverseny, délután pedig koncertekkel, gyermekprogramokkal, a felnőttek számára pedig előadásokkal készültek. A látogatóknak a borult időjárás sem szegte kedvét.

Az esemény különlegessége volt, hogy elsősorban helyi előadók, vagy valamilyen kulturális területen tevékenykedő személyek gondoskodtak a látogatók szórakoztatásáról. 

Fellépett például Boa Veronika, aki, egyszer gyermekdalokkal, egyszer finn dalokkal szórakoztatja a közönséget. Rövid előadáaokkal készültek a helyi faluházban működő klubok is. A gyermekeket a Hétpróbás Néptáncegyüttes mozgatta meg, koncertet adott a Hetvenszer Hétszer Bocsánat zenekar.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában