Találkozó

2023.08.28. 10:10

Félévszázad csínytevéseit is felidézték a volt komlósi diákok

A Tótkomlósi Általános Iskola és Gimnázium 1973-ban végzett negyedikesei találkoztak a hétvégén. Nagy volt az öröm, az egykor harmincöt diákból (sajnos már heten nincsenek közöttük) tizenkilencen jöttek el a hívó szóra. Volt, aki a félévszázad elteltével most találkozott először volt osztálytársaival. Természetesen a meghívás szólt az osztályfőnöküknek, Majláth Imrének is.

Csete Ilona

Tótkomlós Az egykori remek osztályközösség ezúttal is bizonyította: megmaradtak a nagy barátságok, boldogan elevenítették fel a jó sztorikat, amikből nem volt hiány. Hálás szívvel emlékeztek meg régi tanáraikról is, akik jó szívvel, egyenrangú társként kezelték a diákjaikat a legjobb tudás elérése érdekében.

Félévszázad telt el: volt miről mesélniük. Fotó: BMH

Remek hangulatban az osztályfőnök (Majláth Imre szinte pályakezdőként kapta meg ezt az osztályt) felidézte a múlt fontos eseményeit, emlékezetes állomásainál el-elidőzött és anekdotázott. Azt már a volt tanítványok mesélték, hogy olyan kevés volt tanáruk és közöttük a korkülönbség, hogy bizonyára ezért is tanúsított osztályfőnökük megértést a csínytevések idején is, és szeretettel vezette az érettségiig diákjait.

Majláth Imrének emléklapot adtak az 50 éves találkozón diákjai.

Volt miről beszélgetni, hiszen híresen életre való, csibész társaság volt ez az évfolyam. Közös kirándulások élményeit felidézve, egyéb huncutságok, történetek is az eltelt évtizedeket hozták vissza az emlékezet jóvoltából.

Sok jó tanuló volt a diákok között. Sokan további életükben főiskolán, egyetemen tanultak tovább, öregbítve Komlós és az iskola jó hírét.
Az élet sokukat az ország különböző pontjaira terelte, de szerencsére, az interneten keresztül szinte mindenki elérhető. Elhatározták, ezután évente próbálnak összejönni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában