Startmunka mintaprogram

2023.08.26. 14:51

Burgonyát osztanak az időseknek Dévaványán

Ingyenesen osztanak burgonyát a 65 év felettiek számára Dévaványán, és erről a lehetőségről minden érintettet értesítenek levélben – ismertették a város honlapján.

Licska Balázs

Forrás: Shutterstock

Valánszki Róbert polgármester emlékeztetett: az önkormányzat a startmunka mintaprogram keretében évtizedek óta foglalkozik kertészeti tevékenységgel, főleg gyógynövényeket termesztenek, azokat pedig egy helyi feldolgozó felé értékesítik. Idén a zöldségeknek kedvező időjárás miatt jelentősebb lett a burgonyatermés, így osztanak krumplit.

A támogatásra minden olyan háztartás igényt tarthat, amelynek legalább egy tagja betöltötte vagy idén betölti a 65. életévét. Egy háztartás egyszer 10 kilogramm burgonyára jogosult – írta a városvezető, hangsúlyozva: minden jogosultat kiértesítenek, a jogosult háztartások száma egyébként túllépi az 1100 ingatlant.

A zsákok első alkalommal szeptember 1-jén 6 óra 30 perctől vehetők át a Kossuth utcai civil ház nagykapujánál. A további dátumokról szintén mindenkit levélben értesítenek. A krumpli bármilyen fényképes igazolvány, illetve az értesítő levél bemutatásával személyesen vagy meghatalmazással vehető át.

Valánszki Róbert polgármester kiemelte: folyamatosan szedik, válogatják és zsákolják a burgonyát, ezért nem tudnak egyszerre minden igényt kielégíteni. Azt kérte, hogy a jogosultak csak azt követően menjenek a krumpliért, hogy kézhez vették az értesítést.

Akiknek nincs segítségük, és egészségi állapotuk miatt a burgonyát nem tudják elvinni, azok a közfoglalkoztatási iroda felé jelezhetik a problémát a 06-66/483-100-as telefonszámon, a 106-os melléken.

Az át nem vett és jogosultakra jutó mennyiségen felüli burgonyát később a családsegítő szolgálat segítségével és javaslatára a szociálisan rászorulók között osztják ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában