Békés

2023.08.20. 10:57

A világ legerőbb chilijét is megették

A II. Madzagfalvi Chilievő Verseny rendezték szombaton délután Békésen, amely a „Lángoló Harapások” magyar bajnoki sorozat helyi állomása is volt egyben. A résztvevők a világ legerősebb csilijével is megküzdhettek a Madzagfalvi Napok részeként tartott megmérettetésen.

Papp Gábor

Fotó: Jenei Péter

A kihívás kiesés verseny volt, ahol a paprikákat erősségi sorrendben fogyasztották a résztvevők. A Lángoló harapásokról elmondta, hogy az idéntől a magyar bajnoki sorozat, amelyet Bóka Ödön, Dönci álmodott meg. A fiatalember Európa-bajnokságon ért már el negyedik helyezést, illetve többször is indult a kontinensviadalon. Ebből áll össze a ranglista. Bóka Ödön szombaton be is kapcsolódott a versenybe, a Békés vármegyei résztvevők mellett Kecskemétről is érkeztek résztvevők a kihívásra. A megmérettetést Vincze Attila (Winners Garden), Mrena Dávid (Körös Chili) vezette. Mindketten számos érdekességet is megosztottak a paprikákkal kapcsolatban.

 

Attila külön hangsúlyozta, hogy mindenki saját magával versenyzett, nem a másikkal. Kiemelte, a chili egy spanyol szó, ami paprikát jelent. Az erősségét úgy különböztetik meg, hogy mondják a nevét. A résztvevők a jalapeno-tól a világ legcsípősebb paprikájának számító Carolina Reaperig, azaz „Carolinai Kaszásig” fogyaszthattak csilit. Az izgalmas versengés végén a legjobb háromba Bóka Ödön, illetve egy békési házaspár, Pálfi Károly és Pálfi Károlyné „GI Jane” Julcsi került. A döntőbe Bóka Ödön é Pálfi Károly került, és végül előbbi nyerte a versengést, azzal, hogy a Carolina Reaperből többet tudott elfogyasztani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában