Beszerzés

2023.07.19. 13:28

Seprőgépet vásárolnak a sarkadi bicikliutakhoz

Egy alapvetően kerékpárutak fenntartására alkalmas seprőgépet vásárol a városgazdálkodási iroda számára az önkormányzat – erről döntött minap tartott ülésén a képviselő-testület.

Licska Balázs

A kerékpárutak mellett közparkok, sétányok, szélesebb járdák fenntartásánál is be lehet majd vetni a gépet.

Fotó: MW illusztráció

A nettó 26,3 millió forintos beruházásra egy, a TOP Plusz keretében megvalósuló, többek között bicikliút-építést is tartalmazó turisztikai fejlesztés ad lehetőséget.

Az ülésen Kővári Arnold osztályvezető elmondta, hogy a kerékpárutak mellett közparkok, sétányok, szélesebb járdák fenntartásánál is be lehet majd vetni a gépet. Kiemelte: két cégtől érkezett érvényes ajánlat, a grémium ezek közül a kedvezőbbet választotta. A pályázat keretében van rá fedezet, azaz a beszerzésnél nincs szükség önkormányzati forrásra.

Nemrég kapott szintén pályázat eredményeként egy 70 millió forintos Multicart minden szükséges felszereléssel a városgazdálkodási iroda, most pedig egy seprőgép érkezik – emlékeztetett dr. Mokán István polgármester, hozzáfűzve, ez is nagyban segíti majd a mindennapi feladatok ellátását.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában