Természeti környezet

2023.07.12. 12:19

Nepálból, Burmából is jött vallási vezető a gyopárosi spirituális fesztiválra

Gyopárosfürdőnek visszatérő vendégei a Nadifeszt Spirituális Fesztivál résztvevői. Ezekben a napokban is több országból folyamatosan érkeznek az egészséges életmód követői, akik egyebek közt jógával, különböző meditációs gyakorlatokkal és tibeti szertartásokkal töltik idejüket. És természetesen élvezik a fürdő hűsítő vizét, a ligetes parkerdő enyhet adó fái alatt is meditálhatnak.

Csete Ilona

Meditációs gyakorlatokkal, szertartásokkal töltik idejüket

Fotó: BMH

E fesztivál résztvevői először 2017-ben fedezték fel maguknak a gyopárosi fürdő területét. A Naditábort annak ajánlották, aki a nyári pihenés mellett spirituális feltöltődésre is vágyik. A korábbi évek tapasztalatai alapján a tábor vendégei megkedvelték a helyet, a magyar és a külföldi vendégek érdekes és hasznos előadásait, a mandalaszórást, a tibeti orvosok hasznos tanácsait, a kezeléseket és minden olyan eseményt, amely az önismeretet és a spirituális fejlődést szolgálta. Idén is hasonlóra számíthat az, aki bekapcsolódik a programokba.

A házigazda, a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója, Benkő Ferenc érdeklődésünkre elmondta, hétfő óta érkeznek a látogatók a Prananadi táborba. A kívülállók számára az árulkodik a fürdő kapuin belül zajló eseményekről, hogy felállítottak egy hatalmas sátrat...

– A rendezvényt a nadisok vezetője, Petrezselyem József nyitotta meg, s azóta egész hétre szóló, gazdag programokkal várják az érdeklődőket. A rendezvényre Nepálból megérkezett kíséretével Pema láma, aki egy nepáli hegyi kolostor vallási vezetője. Butánból itt van dr. Sherab Tenzin, akinek a szakterülete a tibeti orvoslás és egész héten fogadja és kezeli a táborból hozzá érkezőket. A doktorral érkezett speciális keleti masszázstechnikákat ismerő masszőr, aki szintén várja az érdeklődőket. Előadást tart a héten többször is Cser Zoltán, a budapesti Buddhista Főiskola Oktatási Igazgatója, akivel közösen jógáznak is a résztvevők – avatott be a részletekbe a vezérigazgató.

Felállítottak egy utaztató sátort, ahol az erre felkészült személyek meditatív állapotba kerülve, szakember irányítása mellett előző életes élményeket élhetnek át. A megtisztulás érdekében pedig a héten Pema láma tart egy speciális tűz szertartást is. 

Úgy értesültünk, a táborba folyamatosan érkeznek az érdeklődők, az eddigi évek tapasztalata szerint félezernél is több emberre számítanak Gyopároson.

Benkő Ferenc hozzátette: megteltek a szálláshelyek a fürdő környékén, a gyopárosi kemping is telt házzal működik. A magyarok mellett Romániából is sokan érkeznek a keleti filozófiára nyitott emberek.

– Szeretnek Gyopárosra visszatérni a Prananadi tábor követői, mert spirituálisan is ideális a természeti környezet. Együtt van az összes természeti elem, a föld, a víz a levegő és tüzet is gyújtanak egy szertartás keretében – tette hozzá a vezérigazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában