Iparkamara

2023.07.08. 07:27

Megrendezték a második JóPálya tábort is Békéscsabán

Újabb huszonkét gyereknek biztosított pályaorientációs tábort a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával ezen a héten Békéscsabán.

Beol.hu

A Közgében is jártak a fiatalok.

Fotó: Facebook

A fiatalok mind az öt nap során más területekkel ismerkedtek. Megtudták, hogyan dolgoznak a rendőrök, kommandósok, hova futnak be a hívások, ha a 112-es segélyhívót tárcsázzák, hogyan dolgoznak az újságírók. Jártak a Szent-Györgyi Albert technikumban, ahol a kreatív, a rendészet és a nyomdaipari ágazatokkal, a Közgében az idegenforgalmi és a számviteli szakokkal ismerkedtek. A csoport bejutott kárpitos-, asztalos és autószerelő műhelyekbe, a kórházban az egészségügyi ágazatba, illetve a gyulai törvényszéken a jogi pályába pillanthattak bele. 
A kamara négy éve szervez táborokat felső tagozatosoknak azzal a céllal, hogy a gyerekek tudatosabban dönthessenek a továbbtanulásukról nyolcadik osztályban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában