Istentisztelet

2023.07.02. 14:01

Lezárta a tanévet a békési Refi

Népes, sok száz fős gyülekezet körében istentisztelettel zárta le a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium a 2022/2023-as tanévet a református templomban.

Papp Gábor

Az ünnepség kezdetén Molnár Máté, a református gyülekezet vezető lelkésze fogalmazta meg Isten igéjének üzenetét. – Az emberi szabadságot úgy értelmezem jól, ha tudom, hogy Istenhez tartozok. Minden szabad az embernek, de nem minden van a hasznára. Az Úr nem azért ad megkötöttségeket, hogy korlátozzon, hanem hogy megvédjen. A társadalom büszke a szabadságára, de mégis nagyon sok a függőség. Isten arra kér, hogy engedjük el ezeket a függőségeket, és kizárólag Istenre figyeljünk – fogalmazott.

Palatinus Pál igazgató ünnepélyesen lezárta a tanévet, és hálát adott Istennek a megtartó hatalma megnyilvánulásáért, és utalt arra, hogy a tanév lezárásával számvetést is végzünk. 

– Alapvető céljainkat teljesítettük, a bizonyítvány sok mindenre választ ad az elért eredményekről, viselkedésünkről és szorgalmunkról. Az emberi élet megmérettetések sorozata – mondta az intézmény vezetője.

A tanévzáró hátralevő részében a jeles és kitűnő bizonyítványt szerző diákok fényképét vetítették ki, valamint átadták a Myra Talentum díjat, amelyet ebben az évben Rácz Balázs, a 4.A osztály tanulója vett át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában