Ünnepség

2023.07.07. 11:36

Két sarkadi háziorvos emlékére helyeznek ki táblát a központi orvosi rendelőnél

A háziorvosokat, a gyermekorvosokat, a fogorvosokat, a szakápolókat, a védőnőket, a járóbeteg-szakellátó központ munkatársait, a sarkadi gyógyszertárak patikusait és szakdolgozóit, a sarkadi mentőállomás szakembereit, illetve a város nyugalmazott egészségügyi dolgozóit köszöntötték a minap Sarkadon, Semmelweis-nap alkalmából – közölték az önkormányzat közösségi oldalán.

Licska Balázs

Az ünnepi beszédet követően dr. Mokán István polgármester és dr. Kovács József országgyűlési képviselő két néhai, kiváló sarkadi háziorvosról emlékezett meg, akik hosszú évtizedeken át gyógyították a sarkadiakat. Leleplezték a dr. Bagyinka Zsuzsanna és a dr. Pintér Lajos háziorvosok emlékére készült táblákat, amelyeket hamarosan a központi orvosi rendelő falán helyeznek el.

A rendezvényen köszöntötték az ünnepségre meghívást elfogadó, jelenlévő legidősebb és legfiatalabb egészségügyi dolgozót: így Nagy Gáborné nyugdíjas gyógyszertári dolgozót és Farkas Nikolett Alexandrát, a kistérségi járóbeteg-szakellátó központ munkatársát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában