Programsorozat

2023.07.08. 15:21

Fesztiváli hangulatban telik a dobozi hétvége - galériával

A XXV. Jubileumi Kulturális és Sportnapokat, azon belül a szintén jubiláló XV. Dobozi Mézes Fesztivált, valamint a XIII. Dobozi Fogathajtó Emlékversenyt rendezik ezen a hétvégén, szombaton és vasárnap Dobozon.

Papp Gábor

Fotó: Lehoczky Péter

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Köves Mihály polgármester nyitotta meg a programsorozatot. Ezt követően kezdődött el a fogathajtó emlékverseny, szombaton délután, este pedig a színpadi programok vették át a főszerepet. 

Délután ismét megtartották Hazavárunk elnevezéssel az elszármazottak találkozóját, amely viszonylag új elemnek számít a program történetében. Az eseményen Köves Mihály tájékoztatta a mintegy negyven elszármazottat az elmúlt időszak települést érintő változásairól, eredményeiről, az önkormányzat működéséről, illetve a tervekről, a jövőbeni elképzelésekről. 

A vasárnap egyik legfontosabb rendezvénye a Körös-parti Főzőverseny lesz, amelyre 25 főzőcsapat nevezett előzetesen, és az alapanyagot az önkormányzat biztosítja a finomságokhoz. Birka-, sertés- és mézes ételek egyaránt készülnek majd. A zsűrit Prohászka Béla olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakács, mint elnök, Várkonyi Tibor, Tobai János szakács és Zsigmond Károly iskolaigazgató alkotja majd, ők fogják értékelni az elkészített ételeket.

A tizenöt év kapcsán tizenöt nyereményt sorsolnak majd ki 15 év, 15 érv, 15 tét elnevezéssel azok között, akik kitöltik az arra vonatkozó adatlapot, hogy jövőre milyen fellépőket hívjanak meg a fesztiválra. A fellépők között egyébként idén a teljesség igénye nélkül a helyi művészek mellett olyan nevek szerepelnek, mint Bunyós Pityu, az Irigy Hónaljmirigy, Csepregi Éva vagy az Antovszki Band. 

Emellett rengeteg esemény és kísérőprogram szolgálja a kikapcsolódást a hétvégén. Lesz horgászverseny, népi játszóház, sakk- és kifestőverseny, közlekedésbiztonsági vetélkedő, illetve kézműves bemutatók, kiállítások, a Dobozi Értéktár, természetesen kiváló mézek és ingyenes ugrálóvár teszik teljessé a palettát a kétnapos rendezvénysorozaton. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában