Támogatás

2023.07.09. 13:14

Félmillió forintot kapnak a hazatérő fiatalok Békéscsabán

Sikeresnek nevezte a Békéscsaba hazavár! programot Szarvas Péter polgármester.

Licska Balázs

Többen juthatnak életkezdési támogatáshoz

Fotó: Shutterstock

Elmondta: eddig 132 megállapodást kötött az önkormányzat a fiatalokkal, akik vagy ösztöndíjat kaptak a tanulmányaikhoz vagy életkezdési támogatást. Ilyen célra az elmúlt években, 2015-től 45 millió forintot fizetett ki a város.

Fontos változás, hogy az életkezdési támogatás esetében növelik a jogosultsági jövedelemhatárt 285-ről 385 ezer forintra, figyelembe véve a fizetések emelkedését, és mindez azt eredményezi, hogy többen pályázhatnak az egyszeri segítségre. Aminek szintén növelik az összegét, 400-ról 500 ezer forintra – ismertette sajtótájékoztatón a városvezető.

A Fidesz-frakció nevében Paláncz György tanácsnok ugyancsak sajtótájékoztatón úgy értékelt, hogy lépést tart a Békéscsaba hazavár! program a társadalmi, gazdasági folyamatokkal. Többen juthatnak életkezdési támogatáshoz, amelynek összegét emelték, és a tervek között szerepel, hogy bővítik azt a kört, hogy milyen szakmában dolgozó fiatalok juthatnak hozzá a segítséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában