Hagyományápolók

2023.07.12. 12:15

Először rendezett gyerektábort a szlovák önkormányzat Csorváson

Húsz gyermek vett részt a csorvási Szlovák Közösségi és Emlékházban első alkalommal az elmúlt héten megrendezett szlovák népismereti, kézműves és hitéleti táborban.

Gajdács Pál

Forrás: Facebook

A szlovák nyelv alapjait Kovácsné Gombár Mónika szlovák nemzetiségi tanítónő ismertette meg a gyerekekkel, Zsíros Lilla, evangélikus lelkész kreatív feladatai pedig minden napra tartogattak új élményt. Kársai-Gomkötő Réka és Dunainé Zengő Emese jóvoltából szép kézműves alkotások sora született. A hét során az egyik legnagyobb élményt a bábozás (a pálcika bábokat a gyerekek maguk készítették) jelentette. A tábor kis résztvevői szlovák dalokat és versikéket is előadtak Marcell Gergő citerakíséretével.

A tábor sikeréhez a szlovák önkormányzat tagjai, Szél Kálmánné, Hugyik Mihályné és Hugyik Erzsébet egész heti munkája is jelentősen hozzájárult. 

A tábor a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága, a Magyarországi Szlovákok Szövetsége Közalapítványa és az Országos Szlovák Önkormányzat jóvoltából valósulhatott meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában