Fejlesztés

2023.07.02. 10:38

Ilyen elektromos biciklivel tekernek a házi segítségnyújtók Kötegyánban

Kötegyán Két vadonatúj autót és tizennégy, csomagok szállítására is alkalmas elektromos kerékpárt vásárolt nemrég az önkormányzat – mutatta dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester.

Licska Balázs

A két autó mellett elektromos kerékpárokat is vásároltak Kötegyánban, fejlesztve a szociális alapszolgáltatásokat.

Fotó: A szerző felvétele

Minderre egy, a TOP Plusz keretében megvalósuló pályázat adott lehetőséget; a szociális alapszolgáltatások fejlesztésére 20 millió forintot nyert az önkormányzat.

Az egyik kocsinak a szociális étkeztetésben veszik hasznát. A másik autó pedig az idősek otthonánál szolgál, például az olyan esetekre, ha egy időst kórházi kezelésre kell szállítani, ugyanis így nem kell alkalmazkodni a betegszállítókhoz.

A házi segítségnyújtásban ténykedő szakemberek egy nap több kilométert is letekernek biciklivel, hogy eljuthassanak minden, a szolgáltatást igénybe vevő időshöz. Szakszerű ellátást biztosítanak számukra, segítenek nekik például a bevásárlásban, a csekkek befizetésében.

A településvezető elmondta: az elektromos kerékpárokat tehát azért vásárolták, hogy a szakemberek minél könnyebben és gyorsabban eljuthassanak a rászorulókhoz. A bicikliket úgy szerelték fel, hogy a szállított csomagok is elférhessenek a bringákon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában