Sárkányhajózás

2023.07.16. 10:49

Balaton-átevezést nyertek a békésiek

Első és harmadik helyet szerzett a Békési Kajak-Kenu Club a szombati Balaton-átvezetésen – tájékoztatta lapunkat Kálmán Tibor, Békés polgármestere.

Papp Gábor

A Békési Kajak-Kenu Club rutinosabb csapata a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A Békési Kajak-Kenu Club két, egyenként 10 személyes sárkányhajó csapattal vágott neki az idei Hervis Balaton-átevezésnek, amelynek keretében 8 kilométert kellett teljesíteniük a magyar tengeren.

A csapat tagjainak egy része már rutinos Balaton-átevező, de többen lapátoltak olyanok a hajóban, akik közel egy éve ismerkedtek csak meg a sárkányhajózás mozgás élményével. A rutinosabb csapat a dobogó legfelső fokára állhatott fel, (46.29) míg a második számú csapat a harmadik helyet érdemelte ki (52.18). Érdekesség, hogy mindkét csapat 20 tagú sárkányhajókat is megelőzött.

8 kilométert teljesítettek a magyar tengeren.

Mint megtudtuk, ha valaki szeretne Békésen és környékén megismerkedni a sárkányhajózással, az a Békési Kajak-Kenu Clubnál Moldován-Garas Helgát keresheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában