Békéssámson

2023.07.13. 09:56

A sámsoni asszonyoknak teremtettek munkahelyet

Békéssámson polgármestere, Annus István a helyi lányok, asszonyok foglalkoztatása érdekében kezdett tárgyalásokba a szegedi székhelyű Szefo Zrt.-vel, hogy mielőbb munkahelyeket teremthessenek. A településen korábban is működött varroda.

Csete Ilona

A falubeli lányok, asszonyok örültek, hogy létesült munkahely számukra

Fotó: Bencsik Ádám

Jó esélyük volt a sámsoniaknak arra, hogy elindíthatnak egy kölcsönösen előnyös együttműködést a folytatásban is a cég és az önkormányzat.

– Magam sem gondoltam, hogy május 22-én reggel a volt kis óvoda épületében beindulnak a ketlizők és a varrógépek. Számomra az a nap az elmúlt négy év polgármesterségének az egyik legszebb napja volt, hiszen egy kistelepülés életében a munkahelyteremtés meghatározó esemény – tette hozzá Annus István. 

– Három tényező szerencsés együttállása kellett, hogy elinduljon, megvalósuljon a Szefo Zrt. telephelye: a társaság elszántsága, a hosszú távú rendelésállománya, ami miatt nagy szüksége van a stabil és jó munkaerőre; az önkormányzat, a képviselő-testület, a varroda vezetője, Sarolta Tóthné Bellai és Erdős Norbert országgyűlési képviselő segítsége, hozzáállása a telephely létesítéséhez és a reményeink szerinti esetleges jövőbeni bővítéshez – sorolta a polgármester, aki kiemelte az új telephelyen dolgozni akaró munkavállalókat, akik a legfontosabb láncszemei ennek a folyamatnak. Fiatal hölgyek mellett van nyugdíjas korú és kisgyermekes anyuka is. 

A sámsoni varrodában a betanulás időszaka zajlik

Jelenleg betanulás időszaka van. A munkavállalók felső kötöttárugyártás konfekcionálását végzik. A szegedi székhelyű cég termékei magyar és olasz piacra is eljutnak.

Májusban 17 hölgy kezdte meg a munkát Békéssámsonban, napjainkban tizenkilencen vannak.

– Sokan kishitűek és pesszimisták voltak ezzel a kezdeményezéssel kapcsolatban, én viszont nagyon optimistán és bizakodón látom a helyzetet. Abban bízom, hogy ősszel már a bővítésről gondolkodhatunk s lehet, hogy kicsi lesz a hely. A választókerület képviselőjével is beszéltünk már erről, szeretnénk felkészülni a folytatásra, annak az esetleges következő lépéseire és legfőképpen a pénzügyi lehetőségek előteremtésére – fogalmazott a polgármester.

– Nagyon sok fontos és nélkülözhetetlen fejlesztés, építkezés, felújítás valósul meg Békéssámsonban, és amikor Erdős Norbert nálunk járt és megnézte a varrodánkat, úgy fogalmazott, a munkahelyteremtés, különösen az, ami a női munkavállalóknak nyújt megélhetést, a legfontosabbak közé tartozik – tette hozzá Annus István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában