2023.07.01. 15:30
A gulyáskirály főztjéből is ettek a csabai kolbászklub tagjai a családi napon
Csányi Sándor szolnoki gasztronómust, vendéglátós szakembert nem hiába hívják gulyáskirálynak – állapították meg főztje kanalazása közben és után a Csabai Kolbászklub tagjai szombaton az Uhrin Zoltán Klubházban.
Csányi Sándor
Fotó: Bencsik Ádám
A családi napon készítette el a Szolnoki Gulyásfesztivál atyja a finom ételt. Saját ötlet alapján fogott az I. Szolnoki Gulyásfesztivál szervezésébe 1999-ben, amely sikert aratott. Azóta ez a rendezvény az ország egyik legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát, ahol a Csabai Kolbászklub tagjai is rendszeresen részt vesznek és főznek.
Korim Valéria, a Csabai Kolbászklub ügyvezető elnöke elmondta, a kolbászklubosok is főztek a családi napon, édesanyja, Laurinyecz Andrásné például haluskát, Lugosi Gyuláné Manyika vezetésével mozgócskalevest, Piatkó György és Kiss Ervin csapata pedig egyaránt sertéspörköltet készített.
A klubtagok által benevezett szárazkolbászokat Juhász Ádám és Such Zoltán András, a Csabai Kolbászfesztivál szárazkolbászversenyének győztesei, valamint Hajduk Zoltán, a Gyulahús Kft. üzemvezetője pontozta. A győzelmet Pallér Sándor szerezte meg, a második helyen Kiss Ervin, a harmadikon Juhász György végzett. Különdíjat vehetett át Piatkó György és Kovács Mihály.
A pálinkaversenyen Hegedűs Ervin, Kovács Zoltán és Regős László bírálta a benevezett mintákat. Aranyérmes lett ezek közül Sztanek Ilona kékszőlőtörköly-, Varga Ádám szilva- és Lugosi Gyula barackpálinkája.