Békéscsaba

2023.07.26. 12:08

300 kiló pontyot fogtak

Múlt héten csütörtöktől vasárnapig tartották meg a 66 óra időtartamú KHESZ Pontyfogó Horgász Bajnokságot, amelyet a Csaba-tavon rendeztek meg három szektorban, 15 csapat részvételével – tájékoztatott Facebook oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

Papp Gábor

Farkas Sándor és Horváth Sándor

Fotó: By Csikánó Carp Team

A versenyt kiugró eredménnyel, 31 darab hallal, 300 ezer 700 gramm fogott összsúllyal a Farkas Sándor, Horváth Sándor alkotta By Csikánó Carp Team nyerte.

Fotó: By Csikánó Carp Team

A duó előbbi tagja így számolt be az élményeikről: „Csapattársam még nem, én pedig egy alkalommal horgásztam a versenyt megelőzően a Csaba-tavon. A húzott helyünknek nagyon örültünk, hiszen a helyiek azt mondták, kifejezetten a bojlisok által preferált állás, ami közvetlenül a tó hátsó részén lévő kíméleti terület előtt található. Az etetésünket a parttól 100 méterre alakítottuk ki, ez 15 kilogramm tigrismogyoró és 15 kilogramm főzött 20-24 milliméteres fűszeres bojliból állt. Ennek a mennyiségnek a felét alapetetésnek betettük, a többit folyamatosan ráetetve. Az első etetés után 12 óra múlva jelentkeztek a halak, rögtön az első, egy 17.470 grammos ponty, ami a legnagyobb versenyhalunk is volt egyben. 8 db 15 kilogramm feletti halat fogtunk, érdekesség, hogy volt közte olyan, amelyet 24 óra elteltével újból megfogtunk. Az összes halunkat egyébként PVA bag-es módszerrel, oldódó bojlival fogtuk. A verseny szervezése, lebonyolítása nagyszerű volt, ráadásként a mindennapi finom ebéddel. Az elejétől végig vezettük a listát, de ha a verseny korai szakaszában egy zivatarlánc nem nyomja le a vízközt tartózkodó halakat a mederfenékre, talán másként alakul az eredmény.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában