Önkormányzat

2023.07.05. 08:56

160 orosházi gyermek étkezését támogatják a szünidőben

Orosháza önkormányzata mintegy 160 gyermek, zömében általános iskolások számára biztosít napi egyszeri meleg főétkezést a nyári szünetben.

Csete Ilona

Dávid Zoltán orosházi polgármester ismertette, 54 munkanapon kapnak térítésmentesen ebédet azok a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek, akiknek szülei megigényelték az étkeztetést. 

– Így is segítjük a nehezebb helyzetben lévő családokat. A többség az ételt az Eötvös téri konyhán veszi át, de emellett Szentetornyán, a Mátyás király utcai óvodában, Rákóczitelepen pedig a Bácska oviban biztosítjuk az ebéd átvételének a lehetőségét – tájékoztatott a városvezető.

Mint az előző években, úgy idén is nyári szünidei felügyeletet biztosít az önkormányzat egész júliusban. Az Eötvös iskolában hétköznapokon 8 órától 16 óráig vigyáznak a 6 és 14 év közötti gyermekekre a táboroztatók. Ez némi könnyebbséget jelent a kisgyermekeket nevelő, dolgozó szülőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában