Hulladékgazdálkodási rendszer

2023.06.28. 08:50

Szemétszállítás: a békéscsabaiak nem éreznek semmit sem a változásból

Július 1-jén új hulladékgazdálkodási rendszer indul Békéscsabán, de ugyanúgy elszállítják a szemetet, mint eddig.

Licska Balázs

Július 1-jével indul az új hulladékgazdálkodási rendszer, de ebből a változásból a békéscsabaiak nem éreznek majd semmit – mondta Szarvas Péter polgármester a városi közgyűlés minap tartott ülésén, amikor szóba került a szemétszállítás. Hozzáfűzte: ugyanúgy elviszik a szemetet, begyűjtik a zöldhulladékot, megmarad a szelektív gyűjtés is.

Közölte: a hulladékkoncessziót elnyerő MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. alvállalkozókra bízta minden térségben a folyamatok megszervezését. Békés vármegye – Hajdú-Biharral és Szabolcs-Szatmár-Bereggel – a kelet-magyarországi régióba tartozik ebben a tekintetben, és itt alvállalkozóként a Tappe Kft. végzi majd a munkát.

Hangsúlyozta, hogy Békéscsaba nem szemetes város, ha időnként vannak gócpontok, akkor az is csupán a fegyelmezetlen 2-3 százaléknak köszönhető. Nem is lesz szemetes, a városüzemeltetési feladatok között rendezik a kérdéseket. Ádám Pál, a szakbizottság elnöke kiemelte: arra kell törekedni, hogy tiszta és rendezett legyen Békéscsaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában