Pályázat

2023.06.19. 11:49

Szebbé tették a mezőmegyeri Petőfi-szobor környezetét

Pályázati pénzből fejlesztették a mezőmegyeri Március 15. teret, a munkálatok során fákat ültettek, padokat, információs táblákat helyeztek ki.

Licska Balázs

Forrás: Facebook

– Szebbé tették a mezőmegyeri Petőfi-szobor környezetét – közölte Opauszki Zoltán tanácsnok a Facebook-oldalán. 

Mint írta, a Csabagyöngye Kulturális Központ sikeres pályázata révén nettó 2,5 millió forint támogatást nyert el a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 pályázatán arra, hogy fejlesszék a mezőmegyeri Március 15. teret. 

A munkálatok során 15 facsemetét ültettek el a park területén; szórt burkolattal látták el a szobor környezetét, illetve növényeket telepítettek ezen a területen; újabb padokat helyeztek ki a térre; rendbe tették a meglévő járda egy részét; továbbá információs táblát tettek ki a szobor közelében. 

Megosztotta: a munkálatok nemrég értek véget, és úgy véli, a kivitelezést végző vállalkozók, Bálint Kornél és Hankó János kifogástalan, gyors munkát végeztek. Hangsúlyozta, a pályázatnak köszönhetően mostantól egy vonzóbb park vár az itt pihenni vágyó mezőmegyeriekre.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában