Tehetségnap

2023.06.01. 09:57

Példaképek, tehetséges szülők érkeztek a mezőkovácsházi ovisokhoz

A Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde a Petőfi utcai óvoda megrendezte a már hagyományos, immár 5. tehetségnapját. A rendezvény célja, hogy közel hozza a tehetséges felnőtteket az óvodás korosztályhoz.

Csete Ilona [email protected]

Mini labdarúgó edzést is tartottak az ovisoknak.

Olyan szülők, nagyszülők, fiatalok bemutatása a tehetségnap célja, akik valamilyen területen kiemelkedő teljesítményt értek el, hobbijukat olyan magas színvonalon űzik, hogy példaképek lehetnek az óvodás gyermekeknek.

A rendezvény a vendég óvodások és a meghívott partnerek fogadásával kezdődött, majd Szedlacsekné Farsang Margit intézményvezető köszöntötte a megjelenteket. Utalt az elmúlt évek sikeres tehetségnapjaira, s örömét fejezte ki, hogy idén a Magyarbánhegyesi Mesevár Óvoda és Bölcsőde, a Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda és Mini Bölcsőde valamint a Dombegyházi Hollóssy Kornélia Egységes Óvoda és Bölcsőde partner intézményekből is érkeztek kollégák, hogy megismerjék a tehetséggondozó munka e jelentős eseményét. 

Almási Gyula elhozta a dobot, a citerát, a szintetizátort a trombitát, a tangóharmonikát.

Ezt követően Albertus László alpolgármester megnyitotta a rendezvényt. Szűcs Judit, a tehetséggondozó munkaközösség vezetője bemutatta a meghívott hét példaképet: Albertus Lászlót, aki Az év könyvtárosa Békésben díjjal elismert könyvtárigazgató, amatőr helytörténész; Almási Gyulát, aki pékmester, 5 hangszeren játszik; Birtáné Dobra Editet, aki a vendéglátásban dolgozik, de kreatívkodik, amigurumi figurákat készít; Matúz Tamást, aki lakatos, de él-hal a fociért; Krajcsi Attilát, az MTE labdarúgóját; Vágási Szabolcsot, a Mezőkovácsházi Városi Könyvtár informatikus könyvtárosát, aki robotikával is foglalkozik; illetve Pap Zsófit, aki a kézilabda mellett játékos aerobic edzéseket tart gyerekeknek.

– Abban bízunk, hogy gyermekeink életre szóló élményekkel lettek gazdagabbak, s a meghívott példaképek sikeres életútja bebizonyította számukra, hogy kitartó munkával, szorgalommal, erős akarattal, tehetséggel minden álom valóra válhat – nyilatkozta a nap végén Szűcs Judit.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában