Mezőberény-Bélmegyer

2023.06.21. 13:26

Nem kedveztek a körülmények a pergetőversenynek

A meleg, napsütés időjárásra nem lehetett panasz, de a versenyt megelőző napokban már lassan apadó Kettős-Körös a verseny napjára ismét felgyorsult.

Papp Gábor

Forrás: KHESZ

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) csónakos pergetőversenyének első fordulóját rendezték meg a Kettős-Körösön, szokásosan a Sebes-Körös összefolyásától a Mezőberény-Bélmegyer közúti hídig kijelölt pályával, köröstarcsai kikötő bázisponttal – számolt be az eseményről a KHESZ.

A szövetség tudósításából kiderült, hogy a verseny 7 órakor kezdődött, a csapatokat 30 másodpercenként indították, így szűk 10 perc alatt ki is rajzott a mezőny múlt heti áradás miatt meglehetősen zavaros folyóra.

A meleg, napsütés időjárásra nem lehetett panasz, de a versenyt megelőző napokban már lassan apadó Kettős-Körös a verseny napjára ismét felgyorsult, és a verseny alatt nagyjából 30-40 centit emelkedett – köszönhetően a békési duzzasztó feletti szakasz vízkészletének csökkentése miatt –, amely nem kedvezett a halak kapókedvének.

A verseny 15 óráig tartott, a csapatok összesen húsz halat mérettek be, egy 26 centis domolykó kivételével kizárólag balinokat. A köröstarcsai kikötőben főzött babgulyás elfogyasztása után hirdették ki az eredményt. Az első három helyezett csapat serleget, érmet, valamint a legnagyobb hal megfogója serleget vehetett át.

Eredmények:

1. Navy Team – 4 db fogott hal / 200 cm összhossz

2. Herakles Hungary Team – 4 db fogott hal / 177 cm összhossz

3. Nedfishing Team – 2 db fogott hal / 94 cm összhossz

Legnagyobb hal: balin / 59 cm – Kiszely Zoltán (Herakles Hungary Team)

A verseny jó hangulatban telt, azonban a horgászatot nehezítő, változó hidrológiai körülmények igencsak próbára tették a versenyzők kitartását.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában