Csabai Tekergő Sebesvonat

2023.06.17. 17:10

Jó kihasználtsággal közlekedett az első közvetlen balatoni vonat Csabáról

Jó kihasználtsággal közlekedett a Békéscsabáról a Balaton északi partjára közvetlenül közlekedő Csabai Tekergő Sebesvonat szombati első járata – írja a Viharsarok Vasútja Facebook oldala. Mint írták, szombaton indult az első, közvetlen vonat Békéscsabáról a Balaton északi partjára. A szerelvény három fülkés-, és egy termes-kerékpárszállító kocsiból állt.

Papp Gábor

Kiemelték, hogy jelenleg ez a leggyorsabb járat Békéscsabáról Budapestre, 2 óra 19 perc alatt ér fel Kőbánya-Kispestre és még Ferihegyen is megáll, tehát ezzel a reptérre is könnyebb a feljutás a Viharsarokból.

A posztban szóltak arról, hogy a vonat Budapestig körülbelül 50-60 százalékos kihasználtsággal közlekedett, majd Kelenföldtől megtelt az összes ülőhely, valamint álló utassal is lehetett találkozni. A kerékpárszállítási lehetőséget is használták az utasok. Budapestet nyolc perc késéssel hagyta el a vonat, a Balatonig még a Velencei-tónál és Székesfehérváron is megállt.

Balatonfüreden mozdonyt cserélt a járat – mivel csak odáig van villamosítva a vasútvonal – onnan egy ikonikus vontatójárművel, egy idén 60 éves Nohab mozdonnyal közlekedett tovább Tapolcára. A hozzáértőkből álló Viharsarok Vasútja kiemelte, várhatóan hamar közkedvelt lesz ez a vonat, ezért számítani kell zsúfoltságra a továbbiakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában