Jótékonyság

2023.06.18. 11:09

Három zsák plüssfigurát adományoztak a csabai kórház kis betegeinek

Az Erzsébethelyi Általános Iskola 2.a és 3.b osztályának szülői és gyermekközössége önzetlen, példaértékű összefogása eredményeként három zsák plüss figurát gyűjtött a békéscsabai kórház sürgősségi osztályának kis betegei számára.

Nyemcsok László

Csak hozták, és hozták a gyermekek, szülők az adományokat.

– A Facebookon megjelent felhívást megosztva gyűltek a puha mesefigurák, plüssállatkák – hangsúlyozta Kovácsné Szatyin Ildikó, az általános iskola pedagógusa. – Sok tanulónk saját kedvenceit ajánlotta fel beteg társainak, hiszen nagy szükség van a bátorításra, a félelem leküzdésére. A kórház dolgozói így próbálják elterelni a kicsik figyelmét, megajándékozni őket bátorságukért. Tanulóink között is van olyan, aki vérvétel után plüssdínóval érkezett meg, amit azért kapott, mert sírás nélkül viselte el a tűszúrást.

Az ajándékot a napokban juttatták el szülői segítséggel a sürgősségi osztályra, remélve, hogy sikerül sok kis beteg arcára mosolyt csalni. A sürgősségi osztály dolgozói köszönőlevelet is küldtek a felajánlóknak, melyben leírták, fantasztikus élmény, hogy mennyi segítő szándékú gyermek és felnőtt gondolt a kis betegekre. A plüssfigurákból a többi, gyermekekkel foglalkozó kórházi osztálynak is juttattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában