Igazgatótanácsi és presbitériumi ülés

2023.06.30. 10:45

Bizalmat szavaztak Palatinus Pálnak Békésen

A Békési Református Egyházközség presbitériuma és igazgatótanácsa újabb öt évre szavazott bizalmat Palatinus Pálnak, a Szegedi Kis István intézmény igazgatónak.

Papp Gábor

Fotó: Shutterstock

A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium fenntartója a 2023-2028-as ciklusra meghívásos pályázati eljárás után ismét Palatinus Pál eddigi intézményvezetőt választotta meg a csütörtöki igazgatótanácsi és presbitériumi ülésen. A magyar nyelv és irodalom szakos tanár korábban a Karacs Teréz Általános Iskolában is betöltött vezető tisztségeket, volt annak igazgatója, majd a kistérségi iskola tagintézmény-vezetője is. A támogatás a presbitérium részéről egyhangú volt.

Az intézményi igazgatótanácson elfogadták az igazgató, valamint az intézményegységek, óvoda, általános iskola, középiskola, kollégium éves beszámolóit, továbbá az intézményi lelkészek által készített éves beszámolót. Döntés született az engedélyezett pedagógus álláshelyek számáról is.

Az egyházközség elnöksége, Molnár Máté vezető lelkész és Gellén János főgondnok, valamint Mucsi András iskolaügyi gondnok azt fogalmazták meg, hogy Békés vármegye református intézményei között fáklya szerepet szánnak a békési Refinek. Szerethető, színvonalas oktatást kínáló, szerethető intézmény legyen az iskola. 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában