Ünnepi könyvhét

2023.06.11. 16:44

Az autógyűjtő professzor, Kaáli Géza Gyulára viszi élményeit

A 94. ünnepi könyvhét keretében Gyulára látogat dr. Kaáli Nagy Géza professzor június 13-án, kedden.

Cs. I.

Árpási Zoltán és Kaáli professzor az orosházi könyvbemutatón

Fotó: Bencsik Ádám

A Kaáli Autó-Motor Múzeumok tulajdonosa sok érdekességet megoszt majd a kíváncsi érdeklődőkkel Gyulán, ahol bemutatják a Kaáli – A lombikbébiktől az autó-motor múzeumig című könyvét. A Simonyi olvasóteremben beszélget vele életútjáról a házigazda, Árpási Zoltán.

A könyvből nemcsak a világhírű – Albert Einstein College of Medicine – klinikai professzora és az optikális trokár feltalálója, valamint a Kaáli Intézet alapítójaként ismert szülész-nőgyógyász szakmai életútja rajzolódik ki az olvasó számára, hanem a fiatal és kalandvágyó orvosé is, aki annak idején egy lopott útlevéllel és több országon keresztül indult el a világba szerencsét próbálni.

Kaáli Nagy Géza az Egyesült Államokban eltöltött évtizedek alatt is megmaradt lokálpatriótának és mind a mai napig számtalan módon támogatja szűkebb pátriáját. Egykori orosházi gimnáziumának legfőbb mecénása... És még számos érdekességről mesél majd a gyulai közönség előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában