Felújítás

2023.06.23. 20:27

Átadták a megújult vadászházat Gyula mellett - videóval

Átadták a Sarkad-Remetei Vadászházat pénteken délelőtt – írja az Agrárminisztérium.

Papp Gábor

Spiegel Endre vezérigazgató, Szentpéteri Sándor főosztályvezető és dr. Kovács József országgyűlési képviselő adta át a beruházást.

Az állami erdőgazdaságok a Téry Ödön Program és az Aktív Magyarország Program révén több mint 3 milliárd forintot fordíthattak 2017 és 2022 között ökoturisztikai infrastruktúrájuk fejlesztésére az Agrárminisztérium pályázatai mellett.

A Gyula mellett található, korábbi elzárt Vadászház ma már vendégházként működik, amely nyitva áll az aktív turizmus kedvelői előtt. A közel hatvanéves épület fennállása óta több kisebb-nagyobb felújításon, átalakításon esett át. A korszerűsített vendégház a most befejezett felújítás révén már vezetékes ivóvízzel is ellátott. Tíz szobával, modern konyhával, étteremmel és külső rendezvénytérrel várja a vendégeket. Az épület felújítására az Agrárminisztérium 70 millió forint támogatást nyújtott. A munka 87,8 millió forintból valósult meg, melyhez a DALERD Zrt. saját forrásból biztosította a támogatáson felüli részt.

Átadták a Sarkad-Remetei Vadászházat.

– A közcélok megvalósulása az állami erdőgazdaságok egyik fontos feladata. Az elmúlt időszakban átértékelődött az erdők szerepe, a gazdasági hasznon túl kiemelten fontos, hogy az erdők a köz javát szolgálják, enyhítsék a klímaváltozás hatásait és rekreációs lehetőséget nyújtsanak, ezért fontosak a fejlesztések az állami erdőgazdaságoknál, melyek a következő években is folytatódnak – emelte ki Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium Erdészeti Fejlesztéspolitikai és Innovációs Főosztályának vezetője átadó beszédében.

Az eseményen köszöntő beszédet mondott dr. Kovács József országgyűlési képviselő.

A Fekete-Körös mentén elterülő Gyula–Városerdő, Mályvádi és Remetei erdőtömb a térség legnagyobb egybefüggő erdőterülete, mely különleges elhelyezkedésével, természeti értékeivel, kiemelkedő vadászati lehetőségével évtizedek óta vonzza a természetszeretőket. A Körösök vidéke még így, a töltésekkel megzabolázott folyókkal, levágott holtágakkal, időszakos kis vízfolyásokkal is izgalmas turistacélpont. A megújult Sarkad-Remetei Vadászház a gazdag történelmi, kulturális repertoárral, gasztronómiai rendezvényekkel és a híres gyógyvízzel hívogató Gyulától mindössze 6 kilométerre, a Fekete-Körös mellett található erdei környezetben várja a kirándulókat.

Spiegel Endre vezérigazgató, Szentpéteri Sándor főosztályvezető és dr. Kovács József országgyűlési képviselő adta át a beruházást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában