Bejárás

2023.06.27. 07:52

A nagykamarási templom felújítása jó ütemben halad

Várhatóan ősszel adják át a felújított nagykamarási templomot, melynek festésére is sikerült további milliókat szerezni.

Csete Ilona

Erdős Norbert országggyűlési képviselő (középen) Kalaman János plébánossal és Pelle István polgármesterrel bejáráson vett részt.

Fotó: Facebook

Nagykamarás római katolikus temploma 1884-ben épült, a hozzávaló téglákat pedig a helyiek saját maguk készítették, égették ki. A templom építésének centenáriumán, 1984-ben történt egy teljes külső és belső felújítás, de annak is már lassan 40 éve, így ismét időszerűvé vált egy átfogó korszerűsítés.

Nagykamarási látogatásakor Erdős Norbert országggyűlési képviselő Kalaman János plébánossal és Pelle István polgármesterrel bejáráson vett részt. A felújítási munkálatok jól haladnak, várhatóan ősszel átadják a templomot. A beruházás vízszigetelési munkálatokat, teljes homlokzati felújítást, vakolatjavítást, bádogozást és a padlózat cseréjét is tartalmazza.

A projekt teljes költségvetése 88 millió forint, amit a Vidékfejlesztési Program mellett a Miniszterelnökség egyházi épített örökség programjából, valamint a Miniszterelnökség egyedi támogatásából finanszíroz. Köszönhetően az elszármazottak és a helyi lakosok összefogásának, sikerült további 5 millió forintot összegyűjteni, amit az épület festésére fordítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában