Békéscsaba

2023.05.24. 08:04

Útfelújításokról döntöttek a rendkívüli megyegyűlésen

Mely négy- és ötszámjegyű, állami tulajdonban lévő közutak újulhatnak meg a következő években a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében – ez is napirendre került kedden a vármegye közgyűlésének Békéscsabán tartott ülésén, azt követően, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. benyújtotta a – bizonyos elvárások miatt – módosított listát.

L. B.

Rendkívüli ülést tartott kedden Békés vármegye közgyűlése

Fotó: Für Henrik

Zalai Mihály, a vármegye közgyűlésének elnöke elmondta, hogy összesen több mint 8,6 milliárd forintot fordíthatnak a térségben a mellékutak korszerűsítésére. Elismerte, hogy csak a jogos igények töredékét lehet most kielégíteni. Azok a legkritikusabb szakaszok kerültek fel a listára, amelyek lehetővé teszik, hogy a helyiek otthonaikból eljuthassanak a munkahelyeikre.

Összesen tizenkét szakaszról és összesen 24,5 kilométerről van szó a jelenlegi tervek szerint. Szarvason rendbe tesznek 795; Mezőberény és Bélmegyer között 1005; Csanádapáca és Csabaszabadi között 4116; Gyomaendrődön 662; Sarkad és az országhatár között 3362; a kötegyáni bekötőúton 199; Csanádapáca és Kaszaper között 1680; Kaszaperen 1180; Gyomaendrőd és Kondoros között 5351, 4250 és 852; valamint Nagygyanté és Zsadány között 1000 métert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában