Dobták a lapot, rakták a bábut

2023.05.20. 19:13

Számos társas- és kártyajátékot próbálhattak ki az érdeklődők a vasutasban

Családok, baráti társaságok ültek egy asztalhoz; és játszottak, dobálták a lapokat, rakosgatták a bábukat a vasutas művelődési házban, amely szombaton társasjáték-bemutatónak és -börzének adott otthont. Számos társas- és kártyajátékot próbálhattak ki ingyenesen az érdeklődők, a Tabutól a Scrabble-n és az Exiten át az Eldorádóig, a Solótól az Aranyásókig.

L. B.

Rengeteg társasjáték került az asztalokra a vasutasban. Fotó: Bencsik Ádám

Sáfár Attila, a vasutas művelődési házban működő társasjátékklub vezetője elmondta, hogy gyermekeket és felnőtteket egyaránt vártak a napra, ahogy a játékoknál is szokás, 6-tól 99 éves korig. Voltak partizásra való, de logikai, stratégiai, taktikai játékok is. Széles volt a paletta, elég csak annyit megemlíteni, hogy az amíg az egyik játéknál öt perc, addig a másiknál másfél órába telt csak a szabálymagyarázat.

Fotó: Bencsik Ádám

A klubvezető szerint a társasjátékozásból nem lehet kinőni, számára kikapcsolódást jelent: vannak olyanok játékok, amelyek pihentetnek, de olyanok is, amelyek képesek alaposan megmozgatni az agytekervényeket. A klubot hat éve hozták létre, húszan vannak és kéthetente találkoznak. Főleg újdonságok kerülnek elő az alkalmakon – hiszen folyamatosan jelennek is meg a játékok –, nem jellemző, hogy kétszer ugyanazzal játszanának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában