Közösségépítés

2023.05.25. 15:02

Sérült fiatalok találkozóját rendezték Gyulán

A Sérült Fiatalok VI. Vármegyei Találkozóját rendezték csütörtökön a gyulai Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

P. G.

A program Somi Margó vezetésével látványos bemelegítéssel kezdődött.

Fotó: Bencsik Ádám

Köszöntőjében dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta, a pandémia miatti kényszerszünetet követően, négy után hívták életre ismét a találkozót, ahol ismét erősödhettek a közösségek, az emberi kapcsolatok és egy szép, élményekkel teli nappal gazdagodhatott minden résztvevő lelke.

Emlékeztetett arra, hogy a programot 2015-ben indították útjára, ami rövid idő alatt a város egyik legsikeresebb eseménye lett, évről évre egyre többen látogattak el hozzájuk a vármegye minden pontjáról. Az első rendezvényen körülbelül háromszázan vettek részt, míg 2019-ben már 650-en érezték jól magukat a városi sportcsarnokban és környezetében, a Göndöcs-kert fái alatt. A polgármester összegezte az elmúlt négy év azon városi fejlesztéseit és intézkedéseit, amelyek a sérült embereket szolgálják. 

A találkozó szórakoztat és közösséget épít. Fotó: Bencsik Ádám

– A találkozó a közösségépítést szolgálja, ami legalább olyan fontos, mit bármilyen infrastrukturális beruházás, hiszen utóbbi is az embereket kell, hogy szolgálja – tette hozzá. – A találkozó szórakoztat és közösséget épít. Dr. Görgényi Ernő külön kitért a társszervezők rendezvény életében betöltött kiemelt szerepére.

Dr. Takács Árpád, Békés vármegye főispánja megnyitó beszédében hangsúlyozta, akiknek közös a sorsuk, közösek a céljaik is. 

– Közös céllal tudnak menni előre, és tudnak csapatot, tudnak közösséget építeni – fogalmazott. – Akik pedig csapatban vannak, nincsenek egyedül. Ezt fejezte ki a csütörtöki rendezvény is. Számítunk arra a tudásra, arra a kreativitásra, arra a nagyszerűségre, amelyet a résztvevőktől tanulhattunk. A programokba bekapcsolódó fiatalok erénye a lelkesedés, az alkotás vágya, a közösségépítés ereje, és ezekért a dolgokért érdemes élni.

dr. Takács Árpád főispán 
Fotó: Bencsik Ádám

A találkozó közös bemelegítéssel kezdődött Somi Margó vezetésével, a délelőtt folyamán lehetőség nyílt sportolásra, volt aikido-bemutató, a jelenlévők bűvésszel is találkozhattak. A Göndöcs-kertben solymászbemutatót tartottak, ismét megfestették a Barátságzászlót. Ki-mit-tud, kutyás agility bemutató és diszkó egyaránt színesítette a palettát.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában