Lomtalanítás előtt

2023.05.14. 08:02

Nagy Jaminai Garázsvásárt rendeztek

Negyedik alkalommal rendezték meg a Nagy Jaminai Garázsvásárt szombaton délután Békéscsabán, a Jaminai Közösségi Házban.

P. G.

A legfőbb cél az volt, hogy azok a holmik, amelyek még jók és használhatók, új gazdára találhassanak.

Fotó: Für Henrik

Pető Ibolya, a közösségi ház munkatársa hírportálunknak elmondta, mindig tavasszal és ősszel, a lomtalanítást megelőzően rendeznek egy-egy ilyen programot.

– A legfőbb célunk, hogy azok a holmik, amelyek még jók és használhatók, új gazdára találhassanak – fogalmazott a szakember. Mint megtudtuk, tavasszal hagyományos vásárt tartanak, ősszel pedig Szent Mihály-napi forgataggal kapcsolják össze az eseményt. A tradíciók szerint Mihály napkor hajtották be az állatokat, és fizették ki a hajtókat, illetve a pásztorokat. Az időszak vásári hangulatát idézik meg több mindennel, például vásári komédiával is a közösségi házban.

A szombati, tavaszi vásárra is sokan látogattak ki, akadtak vásárlók is jó néhányan.

– Nem nagy, hanem filléres dolgokra kell gondolni, elsősorban a gyermekruházat és a gyermekjátékok fogytak jól – emelte ki, majd hozzátette, amíg a szülők vásároltak addig a gyermekek kézműves játszóházban ügyeskedhettek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában