Orosházi Rotary Club

2023.05.21. 19:42

Megalakult a Rotary ifjúsági szervezete Orosházán

Megalakult az Orosházi Rotary Club ifjúsági szervezete, az Interact Club a Székács evangélikus iskola fiataljainak a részvételével. A Rotary Magyarország kormányzója, Réti László is Orosházára érkezett. A szombati avató ünnepségnek voltak előzményei.

Cs. I.

Az orosházi fiatalok és vendégeik az alakuló ünnepségen.

Fotó: BMH

Márciusban az orosházi fiatalokat meglátogatták a szegedi interactos klubtagok. Ők mutatták be a helyi gimnazistáknak, hogy milyen lehetőségeik származhatnak az ifjúsági szervezet által, s milyen karitatív munkákba kapcsolódhatnak be. A felkészülés jegyében a District 1911 Magyarország kecskeméti konferenciájához szorosan kapcsolódott az IC tisztségviselők képzése. Ezen részt vett Török Virág leendő elnök és Szatmári László leendő titkár is.
Az Interact Club Orosháza május 20-ai ünnepélyes alakuló ülésén megjelentek a Rotary Magyarország tisztségviselői, partnerszervezetek képviselői, vezetői.

Üdvözölte a fiatalokat Fábrikné Király Klára, az ifjúsági szolgálat vezetője és a következő évtől a kormányzói tisztséget betöltő Kovácsné Gila Erzsébet is, aki két szentesi fiatallal látogatott a Székács iskolába, ahogy ezt tette Hajdú Szabolcs is. Ő a szegedi fiatalok segítője; Evertse Marinus Willem pedig a Magyar Rotry Discrict Klubszolgálat képviselőjeként érkezett az orosháziakhoz.

Török Virág az Interact Club Orosháza elnöke. Fotó: BMH

Az ünnepségen elhangzott, hogy hazánkban már több mint tíz ilyen ifjúsági szervezet létezik, a dél-alföldi régióban a szegedit követi az orosházi. Az ünnepi pillanatok részeként számos köszöntő hangzott el: Dávid Zoltán polgármester és Deák Péter, az iskola igazgatóhelyettese részéről is, és útravalót fogalmaztak meg a fiataloknak, akiknek az elnöke lett Török Virág. Ő arról a nyitottságról beszélt, ami jellemzi közösségüket: szeretnék, ha más iskolák fiataljai is csatlakoznának hozzájuk.
Kormányos Károly, az Orosházi Rotary Club vezetőjétől megtudtuk, támogatták az orosházi ifjúsági szervezet létrejöttét. Karitatív munkájukba bevonják a diákokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában