Verseny

2023.05.30. 15:12

Közel ezren érkeznek Gyulára az Erkel Diákünnepekre

A versenyek mellett népszerű előadók ingyenes koncertjei is várják majd az érdeklődőket.

A beérkezett alkotások zsűrizése és megtekintése már megkezdődött. Szőke Sándor szobrászművész, Alt Norbert, Farkas Mária a zsűrizés egyik helyszínén Fotó: Für Henrik

Közel ezer vendéget várnak a csütörtökön kezdődő és szombatig tartó gyulai Erkel Diákünnepek különböző versenyeire – jelentette be az eseménysorozattal kapcsolatos keddi sajtótájékoztatón Alt Norbert alpolgármester és Farkas Mária, az Erkel Diákünnepek Alapítvány kuratóriumi elnöke. Alt Norbert elmondta, idén 211 kategórianevezés során közel hétszáz középiskolás diák jelentkezett a különböző kategóriában kiírt versengésekre. Velük több száz kísérő, segítő és pedagógus is érkezik majd Gyulára az EDÜ kapcsán. 

Az alpolgármester kitért arra, bárki megnézheti akár az interneten, akár a plakátokon, hogy az egyes versenyhelyszínek hol lesznek, és az érdeklődők megnézhetik, meghallgathatják az egyes produkciókat, a program nyitott.

– Mind a versengés, mind az esti könnyűzenei programok ingyenesen látogathatók. Különösen utóbbi eseményekre helyből és más településekről is számos, a megmérettetésen kívüli érdeklődőt is várunk – tette hozzá. Ennek kapcsán kiemelte, mindhárom este, így csütörtökön, pénteken és szombaton, este 7 órától hajnali egy óráig az Eötvös utcai körforgalomtól a 48-as utcáig lezárják a Béke sugárutat a gépkocsiforgalom elől. 

Farkas Mária elmondta, a fiatalok értékelését közel ötventagú zsűri végzi majd, minden kategóriába három-három szakembert hívtak meg. A zsűri tagjai közül is sokan egy-két, vagy akár három napot is eltöltenek majd Gyulán. A rendezést helyi pedagógusok és közel kétszáz diák segíti.

Farkas Mária arra is felhívta a figyelmet, hogy az első Erkel Diákünnepeket hatvan évvel ezelőtt rendezték meg.

Csütörtökön ezmaraz! És PIXA DJ koncert lesz a nagyszínpadon, illetve fellép DJ Ravasz Attila és DJ BéGé. Pénteken megtartják a hagyományos fáklyás felvonulást, Dzsudlóval és a Necc Party-val találkozhat a közönség, szombaton pedig Nemazalány- és ValMar-koncert lesz a nagyszínpadon, majd Dj. Széplucky és Dr. Mokán zenél a fiataloknak. Emellett is számos érdekesség várja a résztvevőket az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában