Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központ

2023.05.13. 17:50

Kisangyalok családi napját rendezték meg Gyulán

Első alkalommal rendezte meg a Kisangyalok családi napját az Együtt a Kisangyalokkal Mozgáskorlátozott Gyermekeket Támogató Alapítvány szombaton a gyulai Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban.

P. G.

Fotó: Für Henrik

– Az alapítvány legfontosabb célja főként a Békés vármegyében élő mozgáskorlátozott gyermekek és családjaik segítése, támogatása – mondta el szerkesztőségünknek dr. Seres Ábel. Az alapítvány elnöke kiemelte, megalakulásuk óta fontolgatják egy olyan nagyobb szabású rendezvény életre hívását, amely a társadalom érzékenyítését szolgálja.

– Lényegesnek tartjuk, hogy minél többen megismerjék például, hogy milyen kerekesszékkel élni vagy mozogni. A családi napon éppen a megismerés jegyében mindkét fél képviseltette magát – fogalmazott.

Dr. Seres Ábel kitért arra, hogy éppen az említett célkitűzés jegyében az elfogadást erősítő programokat, vetélkedőket állítottak össze. 

Az esemény állandó programjainak részeként pályákat alakítottak ki, ahol az érdeklődők világklasszis parasportolókkal ismerkedhettek meg. Egyebek mellett kerekesszékes vívásban, kerekesszékes akadálypályán, kerekesszékből kosárra dobásban egyaránt kipróbálhatták magukat a vállalkozó kedvű látogatók, és közben olyan paralimpikonokat ismerhettek meg, mint Dani Gyöngyi kerekesszékes vívó, Sarkadi Krisztina atléta, Jurák Andrea vívó, Tarjányi István kerekesszékes vívó és Boronkay Péter paratriatlonista. A szervezők a pályákat teljesítők között értékes nyereményeket sorsoltak ki. 

A családi napon ott voltak az Aktív Mancs segítő kutyái, továbbá a Paraktív Alapítvány is bemutatta az általuk kifejlesztett sporteszközöket. Mazsorett-felvonulás és Mustangautó-bemutató is színesítette a programot, 

A színpadi programok ugyancsak számos érdekességet tartogattak, helyi tehetségek, helyi művészek, művészeti csoportok léptek fel. Délután öt órától pedig az Alma együttes műsora zárta a családi napot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában