Elismerés

2023.05.08. 13:01

Hetvenkedik az orosháziak Életmű-díjas mesterfodrásza

Cseh István orosházi mesterfodrász Életmű-díjat vehetett át a hétvégén. A Fodrász-Kozmetikus-Körmös Egyesület (szervezetük idén 65 éves) által alapított elismerést a mester Hajas Lászlótól, az egyesületi elnökétől vette át.

Cs. I.

Cseh István mesterfodrász

Fotó: Für Henrik

Az egyesület a kezdetektől fogva fontosnak tartja a magyar fodrász, kozmetikus és körmös szakma összetartását, a szakmai versenyek és kurzusok indítását és szervezését. Az ország legjobb szakemberei támogatják a tanulni, fejlődni vágyókat, hogy hazai és nemzetközi szinten is a legmagasabb minőségben képviseltethessék magukat a versenyeken. Ennek a szakmai közösségnek az aktív tagja oktatóként, versenyzőként is a szakmájában ötvenhat éve megállás nélkül dolgozó Cseh István orosházi mesterfodrász, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke. Hazai és nemzetközi fodrászversenyek bajnoka, majd zsűrije, az utánpótlás nevelője, aki tavaly a Békés Megyei Hírlapban a hét embere is volt.

A hétvégi díjátadón az elmúlt fél évszázad megannyi sikerét, szakmai kihívását, a tanulók képzésében végzett munkáját, versenyzőként elérti hazai és nemzetközi sikerét is kiemelték a méltatásakor, és a ráadás: április 27-én betöltötte a 70. életévét.

– Nagyon megtisztelő számomra, hogy az életműdíjasok között lehetek. A kor pedig adva van, egy okos ember azt mondta, egy férfi addig él, amíg szerepe van... Én meg folyamatosan keresek magamnak kihívásokat, feladatokat, munkát. A hétvégi díjátadón arról beszélgettünk a szakma- és korombeliekkel, hogy jövőre master kategóriában, csapatban a világbajnokságon megmutatjuk, mit tudunk. Szóval vannak még terveim – nyilatkozta megkeresésünkre a mesterfodrász, akivel együtt ünnepelt felesége, gyermekei, hat unokája.

A hétköznapokban pedig várják őt vendégei Orosházán, Szegeden. Valamint tanítványai Gyulán és Hódmezővásárhelyen.

Diákjai is szép eredményeket értek el

Cseh István közel 500 diákkal foglalkozott az elmúlt 30 évben és számos nemzetközi díjat nyert. 1986-tól a Magyar Fodrász válogatott keret tagja, majd 1997-től tíz éven keresztül magyar bajnok volt. 2004-ben Amerika kupát, nyert, majd Uruguayban első helyezettként végzett, 2008-ban Szentpéterváron a Mesterek Tornán második, 2009-ben Párizsban, az Európa Bajnokságon első, 2010-ben 2010-ben Párizsban, a világbajnokságon harmadik helyezett lett. A versenyzést befejezve mentorként ért el hatalmas eredményeket, egyebek mellett 2012-ben a milánói junior világbajnokságon 12. helyezést ért a diákja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában