Vésztő

2023.05.20. 15:03

Havonta indulnak katonai kiképzések Békés vármegyében

A 101. területvédelmi zászlóalj tevékenysége is napirendre került nemrég Vésztőn, a vármegyei közgyűlés ülésén.

L. B.

Forrás: MW-archív

Lipták József alezredes, a zászlóalj parancsnoka beszélt többek között a tartalékos jogviszonyról, hogy tanulás, civil foglalkozás mellett is vállalható szolgálat. Aki Békés vármegyében jelentkezik katonának, helyben vesz részt alapkiképzésben. A zászlóalj 34 szerződéses, hivatásos állományba tartozó, valamint 223 önkéntes tartalékos katonával rendelkezik.

Az elmúlt időszakban a zászlóalj elsődleges feladatává vált a kiképzések végrehajtása, amelyek havi rendszerességgel indulnak. Emellett egyéb feladatai ugyancsak akadnak, ilyen a hazafias, honvédelmi nevelés, a toborzási feladatok és a hadisírgondozási feladatok támogatása. Továbbá táborokat szervez, 2018 óta tízet tartott háromszáz fiatalnak, idén pedig négyet rendezne. A hazafias nevelés jelen van tíz vármegyei középiskolában is, ennyi csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz.

Zalai Mihály elnök kiemelte, a katonák hozzájárulnak a térség védelméhez, biztonságához. A zászlóalj társadalmi tevékenysége szerteágazó, hatással van a fiatalokra, így biztosított a neveléssel, a táboroztatással az, hogy a hadseregnek legyen utánpótlása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában