Békés vármegye

2023.05.17. 12:44

Harmincéves lett a közösségfejlesztők egyesülete

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete a napokban ünnepelte megalakulásának 30 éves évfordulóját Békéscsabán.

P. R.

Az elmúlt harminc évre emlékeztek.

Bensőséges hangulatú közösségi együttlét keretében emlékeztek meg a szervezet alapító és jelenlegi tagjai az eltelt időszakról. Fotók, filmek segítségével idézték fel a jelentősebb mérföldköveket, azaz a település-közösségfejlesztő munkákat a megye településein, például Magyarbánhegyesen és Furugyon, a Megyei Civil Szolgáltató Központ Program működtetését, a különböző konferenciák, képzések, műhelyek szervezését, a civil szervezetek közötti hálózatépítés segítését, a fiatalok körében végzett közösségi felméréseket, a szatmárnémeti és savoyai nemzetközi kapcsolatok állomásait. 

A tagok egyenként is nyilatkoztak, mit jelentett (jelent) számukra az egyesület, néhány gondolat az elhangzottak közül: a fészek melege, közösség, baráti társaság, tanulás, kapcsolatépítés, kapcsolati háló, gyökér és kötődés Békés megyéhez, a csapat tagjaihoz,  szakmai fejlődés, szemléletformálás, részvételi lehetőség a megye civil szektorának erősítésében.

Az ünnepség keretében a jelenlévők megemlékeztek azokról az egyesületi tagokról is, akik már nincsenek közöttünk: Farkas László, Tőkés Gyula, Ungvári Mihály, majd megbeszélték egy őszi évfordulós közösségfejlesztő konferencia programját is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában