Újszülött

2023.05.11. 12:50

Erik a kétszázadik baba idén az orosházi kórházban

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Szülészet Nőgyógyászati Osztályán május 4-én, 11 óra 22 perckor született meg az idei esztendő 200. babája. Az orosházi Barta-Vámos Krisztián és Barta-Vámosné Gombkötő Beatrix gyermeke, Erik 2890 grammal és 48 centiméterrel érkezett a világra.

Cs. I.

Dr. Svarsnig Lajos mellett az osztályon dolgozó kollégák köszöntötték a büszke anyukát és a kisfiút.

– Furcsa és jó is egyben az, ami most történik velem. Biztos vagyok benne, hogy a fiam érkezése újabb kihívás lesz az életemben, aminek nagy örömmel nézek elébe – összegezte gondolatait az újdonsült édesanya.

– A várandósság alatt minden rendben volt, meg is lepődtem, hogy az első terhességem alatt ennyire simán mentek a dolgok. Viszont amikor közeledett a kiírt időpont és befeküdtem az osztályra, minden egyéb előjel nélkül elfolyt a magzatvizem, így sürgősségi császármetszést kellett alkalmazni. De hála Istennek mindenki gyorsan reagált, dr. Svarsnig Lajos és a szülésznők is megnyugtattak, hogy nincs semmi komoly baj. Teljesen rendben ment minden – emlékezett vissza a szülésre Beatrix.

Pribojszki Sára/BabyBox Photography

A újdonsült édesanya mosolyogva mesélte, jó volt látni férje arcát, ahogy először találkozott a kisfiával.
– Kicsit irigy is vagyok rá, mert többször nyugodott meg az ő kezében, mint az enyémben. De viccet félretéve, biztos vagyok benne, hogy nagyon szoros kötelék lesz apa és fia között, ez már most látszik – fogalmazott.

Otthon minden a helyén van, már csak a trónörökös érkezésére várnak a játékok is. 

– A nagyszülők majd kiugrottak a bőrükből és nagyon várják, hogy babázhassanak. Szüleim kint dolgoznak Németországban, így egyelőre csak fotón és videón látták az unokájukat, de hamarosan hazajönnek ők is, és akkor lesz teljes a családi boldogság – tette hozzá Beatrix.

A szokásoknak megfelelően a család 10 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapott, aminek felét a Szent Szilvia Alapítvány, másik felét az Orosháza, Könd utca 14. szám alatt található Margaréta Babaáruház tulajdonosa, Nagy Krisztina Margaréta ajánlott fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában