Épületfelújítás

2023.05.04. 13:40

Megnyílt a battonyai kormányablak: arc az emberek felé – galériával

Átadták a Békés Vármegyei Kormányhivatal battonyai kormányablakát csütörtökön. A kibővített feladatokat ellátó kormányablak lehetővé teszi, hogy az ügyfelek helyben intézhessék azon ügyeiket is, amik miatt eddig a megyeszékhelyre, vagy a járásszékhelyre kellett utazniuk.

Csete Ilona [email protected]

Átadták a battonyai kormányablakot. Erdős Norbert képviselő, dr. György István államtitkár és dr. Takács Árpád, Békés vármegye főispánja avatta fel

Fotó: Lehoczky Péter

A kormányablak ünnepélyes átadóján elsőként a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője, a területfejlesztés közpolitikai összehangolásával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos, Erdős Norbert köszöntötte a megjelenteket a felújított épületben.

– Battonya Csanád megye egy régi, dicső városa. Az utóbbi időben gyarapodik, sok a beköltöző román és a Romániában élő magyar. A közeli ipari parkba átjárnak dolgozni a battonyaiak. Nekünk Románia schengeni csatlakozása kifejezetten fontos lenne – jegyezte meg a politikus. Mint hozzátette, azért is fontos ez a kormányablak, mert a Romániában élő magyarok is intézhetik itt az ügyeiket. A battonyaiaknak is sokkal kényelmesebb lesz, hiszen nem kell ügyintézésért elutazniuk – fogalmazott Erdős Norbert, s felidézte a megye első és második kormányablakának a megnyitását, aminél alapító főispánként volt jelen. Ez a battonyai pedig már a 18. a vármegyében.

A 150 milliós felújítás eredményeként kialakított 3 állásos, fotóboxos, akadálymenetesített kormányablakban dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára avató beszédében kiemelte, a vármegyében a kormányablakok tekintetében az építkezésnek ez a battonyai egy újabb eleme.

– Amikor 2011-ben elkezdődött a kormányablakok rendszerének kiépítése, 29 féle ügykörben, 29 kormányablakkal indultunk. 2014-ben dinamikus fejlődés vette kezdetét s aminek az eredményeként a battonyai már a 314. kormányablak. A lakossági és céges igényekre reagálva elindítottuk néhány helyen a gépjármű-ügyintézési pontok hálózatát. 2018-ban kialakult a kormányablak-rendszer törzse. Kifejezetten sikeres kezdeményezése volt ez a kormánynak. A cél ugyanis az ügyfélközpontúság, a gyorsaság és a hatékonyság volt. Ezt beigazolták az eltelt évek. Az épületek korszerűsítése mellett egységes arculattal, megfelelő informatikai háttérrel, jól felkészült szakemberekkel várják az ügyfeleket. Az induláshoz képest a 29-ről 2500-ra emelkedett az ügytípusok száma – sorolta a változásokat az államtitkár. A kormányablakok tevékenységéről az ügyfelek több mint 80 százaléka megelégedéssel beszél.

– A kormányablak az arc az emberek felé, amellyel az állam a településeken tud találkozni az ügyeiket intéző helyiekkel. A legjobban kiépített közszolgáltatás, ami valóban nagy ügyfélforgalmat bonyolít (2022-ben 14 millió 300-nál többen látogatták meg a kormányablakokat) – emelte ki az államtitkár, majd megköszönte az ott dolgozóknak a munkáját és bejelentette, hogy az informatikai eszközparkot is megújítják a még színvonalasabb ügyintézés érdekében.

Minden ügytípusra kiterjedően várja az ügyfeleket a kormányablak

Battonyán az okmányiroda kizárólag okmányirodai feladatokat látott el korábban. Ez a kormányablak átadásával megváltozott. A kibővített feladatokat ellátó kormányablak lehetővé teszi, hogy az ügyfelek helyben intézhessék azon ügyeiket is, amik miatt eddig a megyeszékhelyre, vagy a járásszékhelyre kellett utazniuk.

A battonyai kormányablak nemcsak azért fontos, mert egy új, modern környezetben, valamint minden ügytípusra kiterjedően várja ügyfeleit, hanem azért is, mert a határ közelsége miatt a Romániában élő magyar állampolgárok számára is helyet biztosít ügyeik intézéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában