Postapont nyílt a boltban

2023.05.09. 16:08

A rákóczitelepi csemegében ezentúl csekket is be lehet fizetni

Orosháza-Rákóczitelepen ismét helyben vehetik igénybe a városrész lakói a postai szolgáltatásokat. A korábban bezárt postahivatal helyett mostantól a postapartner Virág Csemegébe kell betérniük. Kedden reggel több rákóczitelepivel találkoztunk a helyszínen.

Cs. I.

Bozó Józsefné Margitka néni örül, hogy helyben van posta

Fotó: Für Henrik

Török István és felesége a településrészen 32 éve működteti családi vállalkozását. A postával való partnerség hol az egyik, hol a másik fél részéről, de már egy ideje téma volt. Miután a posta szüneteltette Rákóczitelepen a szolgáltatásait, felgyorsultak az események. A családi vállalkozás felajánlotta, hogy csemegeboltjukban kialakítják a postapontot. Segítette az elképzelést a városrész települési képviselője, Oravecz Nóra is. A tárgyalások, az egyeztetések, az átalakítás, az engedélyek beszerzése után kedden fogadta az első ügyefeleit a posta a boltban, ahol a szintén rákóczitelepi Farkasné Szász Rozália (korábban a gyopárosi postán dolgozott) fogadta az érkezőket, közöttük Bozó Józsefnét, aki 79 évesen elmesélte, végre nem kell buszoznia, s nem kell másoktól segítséget kérnie, hogy vigyék be az orosházi postára a csekkjeit.

Kiss László Gyopárosról érkezett, csomagot adott fel
Fotó: Für Henrik

Én hetente jártam a postára. Jó, hogy újra elérhető ez nekünk helyben

 – tette hozzá. Kiss László csomagot hozott feladni kedden reggel.

Jövünk a szolgáltatás után. Én Gyopárosról érkeztem most ide, hallottuk, hogy Rákóczitelepen elérhetővé válik a postai szolgáltatás. Örülünk, hogy megtalálták a megoldást

 –  tette hozzá, miközben régi ismerősként üdvözölte Rozikát, a pult mögött.

Dávid Zoltán polgármester és Oravecz Nóra alpolgármester is megérkezett a reggeli órákban.

Oravecz Nóra és Dávid Zoltán kedd reggel a postán kezdte a napját
Fotó: Für Henrik

– Hosszú út vezetett idáig. Erdős Norbert országgyűlési képviselőtől, a minisztériumtól kapott segítséggel végül elérhettük a célt. Éreztük az idő múlásával, hogy a lakosságnak nagy szüksége van a szolgáltatás helyben elérésére. Sok idősnek és gyermekes családnak megnehezítette az életét ez az időszak. De újra van postánk, köszönettel tartozunk a vállalkozóknak, hogy felvállalták és üzemeltetik ezt a konstrukciót. Örülünk a postásunknak is, aki rákóczitelepi, mindenki, mindenkit ismer – nyilatkozták a városvezetők.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában