Iskolások

2023.05.31. 15:07

A Kihívás Napjához csatlakoztak az elekiek

Délelőtt a városi óvoda és bölcsőde, valamint az iskolák udvarain mozogtak a gyermekek és pedagógusok.

V. E.

– Javaslatomra városunk is csatlakozott kedden a Kihívás Napja felhíváshoz – adta hírül szerdán Szelezsán György, Elek polgármestere. Elárulta, regisztrált módon 686 fő eleki – bölcsődés, óvodás, iskolás, sportoló, fiatal vagy idős – mozgott legalább egy alkalommal 15 percet. Településük ezzel 3734 pontot szerzett a kategóriájában meghirdetett versenyben. Hozzátette, ez egy tanuló év volt számukra ebben a programban, jövőre pontosítanak a szervezésen és javítanak a mozgósításon a minél jobb eredmény érdekében.

A polgármestertől megtudtuk, gyakorlatilag egész nap mozgásban volt a város. Délelőtt a városi óvoda és bölcsőde, valamint az iskolák udvarain mozogtak a gyermekek és pedagógusok, valamint a sportcsarnokban lehetett ismerkedni az asztalitenisz alapjaival az Eleki ASE jóvoltából. Délután a labdarúgópályán, az Eleki Román Általános Iskola tornatermében, a sportcsarnokban és az íjászpályán is a kihívás napja alkalmából tartottak rendhagyó edzéseket az eleki sportegyesületek. A nap végén pedig közös sétával, majd táncházzal zárták a mozgalmas napot.

Végül Szelezsán György hangsúlyozta, hálás mindenkinek, aki csatlakozott a programokhoz és azon szervezeteknek, akik csatlakoztak a felhíváshoz és segítették annak megvalósulását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában