Testületi ülés

2023.05.27. 07:14

A Békési Rendőrkapitányság beszámolt tavalyi munkájáról

Napokban tartott ülésén a helyi képviselő-testület elfogadta a Békési Rendőrkapitányság tavalyi évet összegző beszámolóját – jelentette be a tanácskozást követő sajtótájékoztatón Kálmán Tibor.

P. G.

Polgár Zoltán alpolgármester, Kálmán Tibor és dr. Bocskay Árpád aljegyző az ülésen.

Fotó: Jenei Péter

A település polgármestere elmondta, a testületi ülésen Vörös Ferenc Békés vármegye rendőrfőkapitánya a megyei, Jánosi Péter, a Békési Rendőrkapitányság vezetője pedig a városi helyzetről nyújtott áttekintést. 

– Szavaik biztatóak voltak, és ismét kiderült, hogy mind a vármegyénk, mind városunk nem csak a nevében Békés – fogalmazott Kálmán Tibor. A polgármester elmondta, természetesen vannak bűnesetek, de azokat nagyon jó hatékonysággal derítik fel. Kálmán Tibor hangsúlyozta, egyre több szinten működnek együtt a rendőrséggel, legutóbb például együtt dolgoztak egy illegális szemétlerakó felszámolásában. A térfigyelő kamerák használatával egy új rendszert alakítanak ki, aminek segítségével gyorsabbá válhat a bűnelkövetők azonosítása, és a remények szerint a tetten érése is.

A polgármester beszámolt arról is, hogy módosították a Békés Turisztikai és Szolgáltató Kft.-vel megkötött vagyonhasznosítási szerződést. Eszerint új színként, új elemként a Dánfok körüli erdőket is a cég tartja majd karban, ott, szabályos erdész által végzett, irányított gazdálkodás folyik majd. Olyan erdőrészek kialakítása történhet meg, amelyek a város minden lakóját szolgálja majd, sétára és túrázásra, kellemes kikapcsolódásra egyaránt alkalmas területek jöhetnek létre. 

– Mindezt nagyon fontosnak tartjuk a következő nemzedékek, a környezetvédelem és Békés zöld területeinek szempontjából egyaránt – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában